UNESCO Söyleşileri ve Kahvaltı Etkinliği Hk.

Değerli Katılımcılarımız,
    Güzel bir yaz dönemini dinlenerek ve yazın tadını çıkararak tamamladığınızı umuyor ve yeni dönemde her birinize başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. Eylül ayı itibarı ile UNESCO Chair of Quality Education & Digital Transformation Kürsüsü kapsamında yapacağımız etkinlikler için bu emaili yazıyorum. Grup toplantılarında üzerinde konuştuğumuz ve kısaca sizlere bahsettiğim, haftalık bilimsel söyleşiler için bir planlama yapıyoruz. Bilimsel söyleşilerin amacı Kürsümüz bünyesinde kurulan tematik araştırma gruplarının çalışma alanları ile ilgili olarak davetli konuşmacıların bir tema (örn. akademide etik, nitelikli eğitim, yeşil gelecek, yenilik ve girişimcilik, iklim değişikliği, yapay zeka, doğa ve ekolojik yaşam, sanat ve edebiyat vb.) etrafında bir moderatör eşliğinde ilgili konuya ilişkin güncel yaklaşımların, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı 1 saati söyleşi, 30 dk soru-cevap şeklinde toplamda 1.5 saati geçmeyecek söyleşilerin açık oturum formatında düzenlenmesidir. Söyleşilerin davetli konuşmacıların durumuna göre haftanın belirli bir gününde (örneğin her Perşembe günü akşam saat 19:00-21:00 arasında) Balkan Kongre Merkezinde, herkesin katılımına açık bir nitelikli program şeklinde düzenlenmesini arzu ediyoruz. Aşağıda davetli konuşmacı olarak panele davet edebileceğiniz katılımcıların listesini oluşturmak için bir link paylaşıyorum. Öncelikli olarak açık oturumlarda siz değerli akademisyenlerimizi görmeyi ve alan ile ilgili çalışma, gözlem, deneyim ve düşüncelerinizi dinlemeyi çok istemekle birlikte, kişisel ağınızda olan, davet edebileceğiniz, gönüllü olarak bu nitelikli tartışmalarda davetli konuşmacı olarak yer alabilecek diğer akademisyenlerimizin isimlerini ilgili tabloya eklemenizi önemle rica ederiz. İletişim bilgilerinden ilgili katılımcılara resmi bir davet yazısı gönderilerek etkinliğe ayrıca davet edileceklerdir. Etkinlik takvimi katılımcıların durumuna göre, her bir araştırma grubu ile ayrıca istişare edilecektir. 
Bir diğer husus, grup toplantılarında hemen her grubun dile getirdiği, sosyalleşme ve tanışma amacıyla, dönem başlamadan önce siz değerli akademisyenlerimiz ile yeniden bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bir kahvaltı organizasyonunda bir araya gelmeyi, yeni dönem öncesi hem sosyalleşmeyi hem de yeni dönem hazırlıklarını değerlendirmeyi düşünüyoruz. Katılımcı sayısına bağlı olarak, 30 Eylül Cumartesi  ya da 1 Ekim Pazar günü dönem öncesinde bir planlama yapabiliriz. Katılım durumunuzu teyit etmek için lütfen linke tıklayarak katılımınız hakkında bizi bilgilendiriniz.
 
Son olarak Kürsümüz Kapsamında yapılan çalışmalara ilgi duyan diğer akademisyenlerimiz (diğer üniversiteler de dahil) ile gruplarımıza kayıt linkini paylaşabilir ya da kürsümüze ulaşmaları konusunda yardımcı olabilirsiniz. Kayıtlı olduğunuz tematik araştırma grubunuzu öğrenmek için lütfen tıklayınız.
 
Not: Kürsümüze bütçe tahsis edilmediğinden, etkinliklerimiz finanse edilememektedir. Bu nedenle katılımda gönüllülük esası olduğunu önemle vurgulamak isteriz.  
 
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. 
Bu içerik 20.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 99 kez okundu.